...

vendredi 17 juillet 2020

culture-ukraine.com R.I.P.

Апропо руїни порошенківської культурної дипломатії : І.К. Сашахуй Табурєткіна 
Notes de lecture
As a result of the study, it was found that, unlike the Ukrainian state cultural and educational institutions, the French Center adequately presents its own culture and cares about the formation of a positive image of the country.


З 2004 року при Посольстві України у Франції діє Культурно-інформаційний центр, де відбува-ються мистецькі, інформаційні, культурологічні заходи, покликані сприяти створенню українського ку-льтурно-інформаційного «осередку» у столиці Франції. Зокрема, відбуваються експозиції робіт сучас-них українських митців, в рамках українського кіноклубу проходять покази документальних та художніх фільмів, проводяться творчі зустрічі в рамках літературного клубу, камерні музичні концерти та теат-ральні вистави. З 2005 р. в Парижі та його передмістях за сприяння Посольства асоціація «Проліски України у Франції» організує фестиваль «Погляд з України». З 2011 році Посольством України спільно з українськими асоціаціями Франції проводиться масштабна мистецька акція «Українські сезони» [4].
У січні 2016 року було створено та постійно підтримується двомовний сайт культурно-інформаційного центру www.culture-ukraine.com, де можна ознайомитися з українськими культурними подіями, які відбуваються на території Франції. Також на сайті є розділ блогів відомих українців про Францію, історія культурного центру та аплікаційні форми для українських митців щодо резиденційних програм у Франції.
Серед серії мистецьких акцій, організованих Посольством із залученням французьких та між-народних культурних інституцій, слід відзначити проведення у березні 2015 року у Палаці Талейрана – Центрі Дж. Маршала меморіального мистецького вечора «Майдан: жертви в ім'я Гідності». У квітні 2015 року, за підтримки Французького інституту в Україні та спонсорів, відбувся мультидисциплінарний фестиваль сучасного українського мистецтва «Україна – вільна сцена», програма якого включала по-кази фільмів в рамках Тижня українського кіно, виступи театру В. Троїцького та гурту Dakh Daughters, виставки сучасного мистецтва, літературні зустрічі, концерти композитора В. Сильвестрова та інших виконавців. Серед подій, які сприяли популяризації у Франції українського культурно-мистецького над-бання, варто відзначити проведення експозиції Національного музею історії України «Золото скіфсь-ких царів» в Гран Пале та у 2012–2013 рр. у всесвітньо відомому музеї Лувр виставки робіт видатного українського скульптора Іоана Георга Пінзеля [3].
Щорічно Посольством спільно з українськими громадськими організаціями та асоціаціями у Франції проводяться урочистості у м. Санліс з нагоди вшанування пам’яті Анни Київської, королеви Франції. Слід відзначити плідну співпрацю Культурно-інформаційного центру з Українською школою мистецтв. Спільно з УШМ було організовано численні мистецькі та освітні заходи, зокрема Міжнарод-ний музичний дитячий конкурс «Українська весна під небом Парижа», Міжнародний фестиваль «Замок мистецтв» у Нормандії, театралізований фестиваль моди «Українська осінь в Парижі», в якому взяли участь юні таланти з різних міст України та Франції. У культурно-гуманітарному співробітництві пред-ставлені всі види мистецтв: театрально-сценічне та образотворче мистецтво, музика, кінематограф, література тощо. ФІУ ініціює і підтримує творчу співпрацю між французькими та українськими устано-вами та митцями Франції та України задля досягнення довготривалої співпраці.


Analysis of the PR-activities of the French Cultural Center in Kiev

Nadiya Vartsaba
Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв № 3’2018
Стаття надійшла до редакції 18.04.2018 р.




3. Культурно-гуманітарне співробітництво. Посольство України у Французькій республіці. URL: http://france.mfa.gov.ua/ua/ukraine-france/culture (дата звернення: квітень 2018)

4. Культурно-гуманітарне співробітництво. URL: http://culture-ukraine.com/fr/tag/paryzh/ (дата звернення: квітень 2018)


"Інформйційна війна , в яку Україну затягнули 2 роки тому, диктує свої правила на французькому фронті." 25.03.2016


3. Cultural-humanitarian cooperation. Embassy of Ukraine in the French Republic. URL: http://france.mfa.gov.ua/ua/ukraine-france/culture [in Ukrainian].

4. Cultural-humanitarian cooperation. URL: http://culture-ukraine.com/fr/tag/paryzh/ [in Ukrainian].

Ірена Карпа Табурєткіна

Analysis of the PR-activities of the French Cultural Center in Kiev

Nadiya Vartsaba
Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв № 3’2018
Стаття надійшла до редакції 18.04.2018 р.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire